Tvätt- och skötselråd

Varje gång en absorberande trosa används ersätter den i genomsnitt tre engångsskydd.

Ta hand om dina trosor för att ge dem en lång livslängd. Då gör du en insats för miljön utan att kompromissa på varken bekvämlighet eller hälsa.

Sköt om dina trosor

  • Tvätta alltid dina Comfydence trosor innan du använder första gången. Det förbättrar uppsugningen.
  • Skölj trosorna i kallt vatten efter användning. Antingen tvättar du direkt i maskin (40 grader) eller hängtorkar innan de åker i tvättkorgen i väntan på tvätt.
  • Det går utmärkt att tvätta dem tillsammans med andra kläder.  Använd en tvättpåse för att undvika att de skadas av vassa kanter. 
  • Använd inte blekmedel eller sköljmedel.
  • Ingen torktumling eller strykning.

Materialen

Comfydence trosor finns i flera olika tyg, modeller och färger. Välj mellan skimrande och lätt nylon, bekväm bomull eller mjukaste bambu. Precis som vi kvinnor är de lika på insidan men med olika stil och utseende. Längst in närmast kroppen ligger ett lager ekologisk bomull, som absorberar snabbt och ger en torr yta.

Därefter finns två eller fler lager bomull/microfiber som absorberar. Ett lager polyester (TPU) med en fuktspärrande beläggning hindrar fukten att tränga igenom. Längst ut är trosans yttertyg som beror på vilken modell du valt. På produktsidan hittar du information kring materialen i respektive trosa. 

Har du några frågor blir vi jätteglada om du hör av dig.

Missfärgade trosor

Ibland uppstår ljusa fläckar i trosornas gren. Det är mycket vanligt och fläckarna är inte smuts eller rester av mensblod/flytningar. Fläckarna beror på att tyget bleks av kroppsvätskornas PH. PH-värdet är personligt och kan variera över tid. Fläckarna går inte att tvätta bort men är inget att oroa sig över. Vill du veta mer så läs vår artikel om ämnet här>>